Miksi valita Luomus Maisemat?

Luomus Maisemat on erikoistunut luonnonmukaisiin piha- ja maisemasuunnitelmiin. Muut tarjottavat palvelut: pihan hoito-, stailaus- ja neuvontapalvelut Etelä- Suomen alueella, Helsinki-Hyvinkää-Tampere-akselilla.

Ota yhteyttä: 040 773 2274 tai annalinda@luomusmaisemat.fi

Pihasuunnitelma nostaa asunnon arvoa

Piha- ja maisemasuunnitelman yleisiä hyötyjä ovat esimerkiksi turhien kustannusten minimointi, oikean kasvillisuuden ja hoito-ohjeiden löytäminen sekä vihertyöselityksen kautta pihan rakentamisen aikana tulevien virheiden minimointi. Lisäksi pihan teettäminen ammattilaisella nostaa talon arvoa. Jotta piha voidaan teettää ammattilaisrakentajilla, tarvitaan kunnolliset tarkat toteutussuunnitelmat työselostuksineen, joiden ansiosta suunnitelma on mahdollista kilpailuttaa rakentajilla.

Kunnollisesti rakennettu piha voi nostaa asunnon myyntihintaa yli 10 % ja kevyesti stailattu piha 5 %.

Lähde: Rakennetun pihan vaikutus asunnon arvoon

Luonnonmukaisuuden arvo: hyvää tekevä, kaunis ympäristö vähällä vaivalla ja pienillä kustannuksilla

Luonnonmukaisuus eli ekologisuus pihalla tai julkisessa ympäristössä tarkoittaa lyhyesti sitä, että alueen rakentaminen kokonaisuudessaan on kevyempää, ja kasveina käytetään paikalla joko luonnostaan kasvavia tai luonnostaan menestyviä, mieluiten kotimaista kantaa olevia kasveja. Maaperäoloja ja pinnanmuotoja ei muokkailla juuri ollenkaan, ja istutukset ovat luonteeltaan monilajisia sekä -kerroksisia.

Pihalla ei tarvita varsinaisesti lannoitusta, sillä esimerkiksi lehtiä ei haravoida pihalla, ja maatuessaan ne lannoittavat maata luonnostaan. Sade- eli hulevedet imeytetään paikallisesti tai ohjataan kasvillisuuden käyttöön. Paikalla käytettävät materiaalit ovat ympäristöystävällisiä, ja esimerkiksi pihakiveykset pidetään järkevän kokoisina.

Luonnonmukaisuus on hyväksi ihmiselle ja ympäristölle:
Monikerroksellinen kasvillisuus luo mahdollisuudet puhtaaseen ilmaan ja vähäisempään meluun myös vilkkaassa vilinässä. Luonto ja siten myös luonnonmukainen ympäristö tekee hyvää myös ihmiselle itselleen: vaikutukset fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen ovat tutkitusti todistettuja, oli kysymyksessä sitten lapsi tai aikuinen. Internetsivuja aiheesta:

Luonnon taloudelliset arvot ja terveysvaikutukset

Luonnon vaikutus stressiin

Metsät ja terveys

Lapset ja luonto

Luonnonmukaisesti rakennettu ympäristö on loistava ympäristöteko, sillä pihalla viihtyvät ihmisten lisäksi monenlaiset eläimet, linnut ja hyönteiset. Tämä tukee luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Viheralueet myös viilentävät ilmastoa, auttaen näin ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Rakentamiskustannukset voivat vähentyä jopa puolella:
Rakentamiskustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin tavanomaisessa viherrakentamisessa, sillä kustannuksia ei tule esimerkiksi kasvualustan vaihdosta tai läjityksestä. Myös pihan kuivatuskustannukset pysyvät pieninä, kun sadevesien käsittely hoituu tontin sisällä. Lisäksi laatoitusalueet pidetään pienempinä kuin normaalisti, jolloin massanvaihtoja tarvitaan vähemmän (nämäkin massat hyödynnetään pihalla). Kokonaiskustannukset voivat jäädä luonnonmukaisessa ympäristössä jopa 50 % pienemmiksi kuin tavanomaisesti rakennetulla viheralueella.

Kustannusten vertailua

Pihan ja ympäristön hoito on yllättävän helppoa:
Luonnonmukainen piha on lähes hoitovapaa parin ensimmäisen vuoden jälkeen, sillä tämän jälkeen kasvillisuus on kasvanut niin isoksi, että epätoivotuilla kasveilla ei ole tilaa viedä kasvupaikkoja muilta. Monilajinen ja -kerroksellinen kasvillisuus takaa kestävyyden esimerkiksi talven tuhoja vastaan, ja kun piha on tasapainossa esimerkiksi eläimistön suhteen, myös tuholaiset, kuten etanat ja kirvat, pysyvät kurissa.

Ylläpidon vertailua

Luonnonmukainen piha voi näyttää miltä vaan, vain mielikuvitus on rajana

Luonnonmukainen piha voi olla muotokieleltään mitä vaan, japanilaisesta puutarhasta täysin moderniin pihaan tai vaikka perinnepihaan. Luonnonmukaisuus pihalla ei siis tarkoita rikkaruohokasaa tai pelkästään metsää. Ammattitaitoisella suunnittelulla voidaan tehdä näyttävä ja toimiva kokonaisuus, joka lumoaa kerta toisensa jälkeen.

Luomus Maisemat
Y-tunnus: 2673440-8
Puh: 040 773 2274
Hurtankatu 11 A
05820 Hyvinkää
Instagram
Instagram